MENIU

DNA susţine că nu a dat publicităţii documente din dosarul "Valiza"

foto: pna.ro

DNA a precizat marţi printr-un comunicat, că nu a dat publicităţii copii ale rechizitoriului sau copii ale altor documente din dosarul "Valiza" şi, prin urmare, nici copii ale proceselor verbale de redare a discuţiilor telefonice înregistrate.

"(...) Nici în această situaţie, nici în cazul celorlalte dosare penale cu care DNA a sesizat sau va sesiza instanţele de judecată, DNA nu eliberează copii ale rechizitoriilor, instanţele fiind singurele în măsură să decidă asupra condiţiilor şi circumstanţelor în care aceste documente devin publice. În consecinţă, cu atât mai puţin, DNA nu a eliberat copii ale înscrisurilor care reprezintă mijloace de probă, conţinute în dosare", se arată în comunicatul DNA.

Direcţia precizează că înregistrarea convorbirilor telefonice sau a comunicărilor s-a realizat cu autorizarea motivată a judecătorului. 

"Singura comunicare publică a DNA asupra conţinutului dosarului sus-menţionat a fost făcută în data de 18 decembrie 2008, prin comunicatul nr. 353/VIII/2008, odată cu trimiterea spre judecare a  dosarului penal", mai arată DNA.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, săptămâna trecută, că stenogramele făcute publice de procurorii DNA în cazul "Valiza" sunt "nişte tâmpenii" şi intenţionează să îi dea în judecată pe motiv că aceştia nu aveau dreptul să facă publice convorbirile sale telefonice.

Patronul Stelei a precizat apoi că regretă discuţia pe care a avut-o la telefon cu Gigi Neţoiu, însă nu toate lucrurile publicate sunt adevărate: "Îmi pare rău de ce am zis, mai ales de Vasile Turcu, pentru că el e băiat bun. Am vorbit cu el şi nu prea a înţeles, dar o să îi treacă, e băiat sufletist. Mai zic ăştia şi de Porumboiu, şi poate am zis ceva de el, l-oi fi înjurat, dar nu cred că l-am făcut eu dobitoc, pentru că nu este". Gigi Becali a vorbit şi despre scandalul depunctării echipei FC Timişoara şi a spus că nu ştia nimic despre acest lucru: " Am vorbit cu Iancu şi i-am spus că în viaţa mea nu mă voi asocia cu un străin (n.r. Claudio Zambon) să lovesc un român, oricât de duşman mi-ar fi. Ştiam eu de la FRF ceva? Zambon e unul din oamenii pe care eu nu îi agreez, iar c u Marian Iancu am vorbit şi a înţeles". 

Gigi Becali este de părere că preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun amestec în dosarul "Valiza", dar spune că şeful statului ar trebui să ia atitudine în cazul său. " Eu nu cred că preşedintele are vreun amestec. Dacă era ceva, mi-l dădea jos pe viceprimarul de la Capitală. Nu văd ce să aibă cu mine. Dacă este implicat preşedintele, eu o voi vedea în maxim o lună sau două. Dacă este într-adevăr implicat, eu simt că va pierde alegerile din 2009. O să speculăm şi noi cu adversarii după aia", a spus Becali. 

Declaraţiile lui Gigi Becali au venit ca urmare a faptului că presa centrală a dat publicităţii mai multe convorbiri telefonice pe care patronul Stelei le-a purtat cu antrenorul Marius Lăcătuş sau cu omul de afaceri Gigi Neţoiu în care acesta vorbeşte despre mai mulţi oameni de fotbal din România sau despre presupuse aranjamente pe care vroia să le facă.

Mai multe articole despre:
DNA Gigi Becali dosar penal poze dosarul valiza