MENIU

DNA - Inspectorii Primăriei Sectorului 1 arestaţi, joi, au primit de mai multe ori mită

Funcţionarii publici Silviu Bogdan Vasile şi Smaranda Demetrian, din cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1 Bucureşti, care aparţine de Primăria Sectorului 1, arestaţi, joi, de Tribunalul Bucureşti, au cerut şi primit de mai multe ori mită, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit DNA, în cursul lunii septembrie 2008, Bogdan Vasile Silviu, funcţionar public în cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1 Bucureşti, a pretins şi a primit cu titlu de mită suma de 8.000 lei de la doi denunţători, în scopul de a nu îndeplini un act care se înscria în îndatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu îl sancţiona contravenţional pe beneficiarul unor lucrări de renovare efectuate la un imobil situat în Bucureşti.

De asemenea, în perioada 30 septembrie 2008 - 5 august 2009, la diferite intervale de timp, Bogdan Vasile Silviu şi Smaranda Demetrian, tot funcţionar public în cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1 Bucureşti, le-au promis denunţătorilor că, în schimbul unei sume de bani, îşi vor folosi influenţa şi relaţiile pentru a-i ajuta să nu întâmpine probleme din partea autorităţilor la efectuarea recepţiei lucrărilor de construcţie efectuate la imobilul sus menţionat. La data de 6 august 2009 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpaţilor pe termen de 29 de zile.

În 1 aprilie 2009, cei doi au comunicat suma pretinsă, şi anume 16.000 euro, în scopul de a-i determina pe funcţionarii publici, membri ai Comisiei de recepţie să facă un act ce intra în atribuţiilor lor de serviciu, respectiv să semneze procesul verbal de recepţie a lucrărilor efectuate la imobil. Suma respectivă a fost primită de Bogdan Vasile Silviu la data de 5 august 2009, acesta fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.