MENIU

DNA a pus sechestru pe bunuri ale lui Copos de aproape 900.000 de euro

foto: NewsIN

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe bunuri aparţinând lui Geoge Copos în valoare de 854.000 de mii de euro pentru a recupera o parte din prejudiciul pe care l-ar fi adus statului fostul vicepremier împreună cu alte 12 persoane în dosarul Loteria II, conform rechizitoriului.

Potrivit rechizitoriului Loteria II, în 10 octombrie 2008 Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru, în cazul lui Copos, pe o jumătate dintr-un imobil de 100.000 de euro, pe o jumătate dintr-un teren de 635 de metri pătraţi din Herăstrău în valoare de 830.000 de euro, o jumătate dintr-un alt imobil din Capitală de 139.000 euro şi pe o jumătate de proprietate formată din o clădire şi un teren, ambele valorând 640.000 euro.

Conform rechizitoriului, Ministerul Economiei şi Finanţelor, împreună cu AVAS, nu s-au considerat prejudiciate în dosarul Loteria II, procurorii DNA arătând că a fost însă prejudiciat bugetul de stat.

Cameliei Voiculescu şi lui Sorin Pantiş nu li s-a pus sechestru asigurator pe nici unul dintre bunuri, potrivit rechizitoriului.

Procesul Loteria II, în care fostul vicepremier George Copos,  fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu au fost trimişi în judecată de DNA, pentru manipularea pieţei de capital, va începe pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucureşti. Tribunalul Bucureşti a fixat acest termen după ce, pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei trei - alături de alte zece persoane - fiind acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, după ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat. 

Fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, conform DNA. 

Camelia Voiculescu (fiica senatorului PC Dan Voiculescu - n.red.) este acuzată de folosire a unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei. 

Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii.