MENIU

DNA a început verificările cu privire la magistraţii din cazul Gorbunov

Foto: RTV
Procurorii DNA verifică dacă magistraţii doljeni au primit bani de la Gorbunov

DNA s-a autosesizat în cazul Gorbunov. Procurorii DNA vor verifica o posibilă mită pe care magistraţii implicaţi în caz ar fi putut să o primească. Informaţia vine în ziua în care Serghei Gorbunov a fost audiat, la mai bine de o săptămână de la dublul asasinat de la casa de schimb valutar din Braşov.

Potrivit instituţiei, DNA a început verificări cu privire la magistraţii din cazul Gorbunov, Biroul de presă al Direcţiei precizând vineri că nu poate face publică nicio informaţie.

Este posibil ca verificările să se refere la eliberările condiţionate efectuate în judeţul Dolj. Vizaţi ar putea fi câţiva magistraţi, judecătorul care a acceptat întreruperea executării pedepsei lui Gorbunov, medicul legist care a dat avizul de întrerupere a pedepsei şi procurorul care s-a aflat în sala de judecată. Totuşi, în prezent informaţiile sunt incipiente.

De asemenea, DNA va analiza şi hotărârile prin care s-a decis întreruperea pedepselor pentru mai mulţi deţinuţi care au fost închişi la Craiova în ultimii ani.

Pe de altă parte, ancheta disciplinară care este efectuată în prezent de CSM ar putea fi suspendată, în condiţiile în care se va declanşa o anchetă la DNA.

Ramona Diaconu, purtătorul de cuvânt al al Parchetului din Braşov, a declarat, în cursul după-amiezii de vinerii, că au fost audiate şapte persoane în cazul crimei de la Braşov. Printre ei, s-a aflat şi Serghei Gorbunov care, de aceasta dată, a fost audiat în calitate de martor.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt, cetăţeanul moldovean a fost cooperant la audieri. Parchetul Braşov nu a început urmărirea penală în cazul Gorbunov, ancheta desfăşurându-se în continuare. Ramona Diaconu a precizat că Gorbunov a declarat că se afla la sala de sport în momentul dublului asasinat, dar nu a oferit mai multe amănunte.

Anchetatorii i-au luat o declaraţie olografă, dar nu i s-a adus la cunoştinţă nicio învinuire şi nu s-a început urmărirea penală faţă de Serghei Gorbunov, acesta fiind audiat în calitate de martor, a completat purtătorul de cuvânt.