MENIU

Distracţie pe gheaţă în tot Bucureştiul

Gheaţa din Cişmigiu poate susţine 1.000 de persoane

La un preţ mediu de 15 lei se poate patina în aer liber în parcurile Cişmigiu, Tineretului sau Titan, dar şi în Piaţa Unirii. De asemenea, există şi cîteva oferte indoor.

La fel ca în fiecare an, mai multe patinoare ne aşteaptă cu porţile deschise în Bucureşti, la Unirea, în Parcul Cişmigiu sau Parcul Tineretului dar şi în cartierele Drumul Taberei - la Patinoarul Moghioroş, sau în Parcul Titan.

În cele ce urmează, puteţi citi o scurtă prezentare a patinoarelor unde vă puteţi petrece în această iarnă timpul liber.

Patinoarul Cişmigiu

Organizat în aer liber, Patinoarul Cişmigiu are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi o capacitate maximă de o mie de persoane. Pregătirile pentru deschiderea patinoarului încă nu s-au încheiat, dar cu siguranţă odată cu începerea sezonului gheaţa va fi plină, ca în fiecare an.

Un bilet de acces pe pationar costă 10 lei, de luni până joi, dar în aceste zile intrarea este gratuită în intervalul orar 9-11. De vineri până duminică, biletul de intrare costă 15 lei.

De asemenea, la Pationarul Cişmigiu este amenajat un punct de închiriere pentru patine, costul fiind 10 lei pentru două ore.

Patinoarul Piaţa Unirii

La fel ca anul trecut, Ice Park din Piaţa Unirii vă aşteaptă chiar în \"buricul\" târgului, începând cu data de 6 decembrie, între orele 10.00 şi 24.00. Pationarul din Parcul Unirii este ceva mai mic decât cel din Parcul Cişmigiu (1.600 mp), dar în prejma lui a fost amenajată o zonă de bar-catering şi una comercială.

Patinoar Tineretului

În Parcul Tineretului, Primăria Sectorului 4 va amenaja şi în acest an un patinoar şi o pârtie artificială de schi şi săniuş, care vor fi deschise începând cu data de 13 decembrie. Patinoarul va avea o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, pârtia de schi o lungime de 200 de metri, iar accesul va fi gratuit.

Sportivii de ocazie, dar şi cei care vor dori să privească doar de pe margine se vor putea delecta cu vin fiert şi turtă dulce în spaţiul comercial amenajat în zonă, unde va fi organizat şi un târg de brazi.

Oraşul lui Moş Crăciun (Titan)

Primăria Sectorului 3 a adus în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) \"Oraşul lui Moş Crăciun\", unde vizitatorii pot admira un brad de 15 metri, iar în această lună în Parcul Titan va fi deschis patinoarul Ice Park.

Patinoarul Moghioroş

Patinoarul din cartierul Drumul Taberei a fost deschis încă de la începutul lunii noiembrie şi va rămâne deschis până la începutul lunii martie. De luni până vineri la ora 18.00 accesul pe gheaţă costă 10 lei, iar după această oră şi în week-end, 15 lei.

Acestea sunt patinoarele amenajate în aer liber, însă cei care doresc să încalţe patinele într-o atmosferă mai călduroasă sunt aşteptaţi pe gheaţa artificială din Liberty Center, situat la intersecţia dintre Calea Rahova şi Şoseaua Progresul, dar şi în Afi Palace Cotroceni, cel mai recent centru comercial deschis în Capitală.

La acesta din urmă preţurile sunt diferenţiate pe categorii de vârstă, copiii plătind 12 lei în weekend,  tinerii cu vârste între 13 şi 17 ani 15 lei, iar pentru adulţi intrarea costă 18 lei.  La Liberty Center se poate patina 45 de minute, pe 300 de metri pătraţi de gheaţă, în schimbul a 15 lei, în preţ fiind inclusă şi închirierea patinelor.

Mai multe articole despre:
Bucureşti iarnă timp liber entertainment fun patinoare