MENIU

Disponibilizaţii de la Guvern ar putea primi un salariu compensatoriu

Foto: NewsIn
Angajaţii Cancelariei Premierului care au fost concediaţi ar putea primi un salariu compensator

Angajaţii Cancelariei Premierului care au fost concediaţi ar putea primi un salariu compensatoriu. Ca să nu rămână însă pe drumuri, Guvernul le caută posturi vacante în alte instituţii publice ale statului. Negocierile dintre Executiv şi reprezentanţii celor care au fost disponibilizaţi vor continua în săptămânile următoare.

Discuţiile cu angajaţii Cancelariei vor continua până pe 19 martie, primii angajaţi care vor părăsi instituţia vor fi cei care cumulează pensia cu salariul, a declarat marţi şeful Cancelariei, Cătălin Baba, care a precizat că angajaţii au acceptat să primească un singur salariu compensatoriu.

Baba a precizat că persoanele care se află în concediu de maternitate sau medical vor fi ultimii pe lista disponibilizărilor. Părţile s-au înţeles, în cadrul unor discuţii preliminare care au avut loc marţi, să respecte Codul Muncii.

Discuţiile pe fond între şeful Cancelariei, Cătălin Baba, şi salariaţii instituţiei, care urmau să aibă loc marţi, pe tema restructurării posturilor din Cancelarie, au fost amânate pentru săptămâna viitoare, între timp acesta revocând ordinul care prevedea examinarea angajaţilor, spun reprezentanţi ai Executivului.

Baba urmează să discute luni, 2 martie, pe tema disponibilizărilor, împreună cu reprezentanţii salariaţilor din Cancelarie şi cu cei ai sindicatului funcţionarilor publici.

"La data prezentului ordin, Ordinul şefului Cancelariei Primului-Ministru (...) privind examinarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în cadrul departamentelor, compartimentelor şi direcţiilor Cancelariei Primului-Ministru, se revocă", se arată în documentul semnat de Baba, pe care l-au primit marţi dimineaţă angajaţii Cancelariei. Ordinul a fost înmânat fiecărui angajat de către Direcţia Resurse Umane.

Numărul angajaţilor din Cancelaria Primului - Ministru va fi redus de la 304 la 167, concedierile se vor face treptat, într-un interval de 45-60 de zile, iar persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi compensaţii financiare, a anunţat şeful Cancelariei, Cătălin Baba, în 11 februarie. Şeful Cancelariei Primului-Ministru anunţa atunci că angajaţii Cancelariei vor fi verificaţi din punct de vedere profesional de comisii de specialitate formate din 5-6 persoane, din care vor face parte angajaţi ai Executivului aduşi în instituţie odată cu schimbarea Guvernului.

Mai multe articole despre:
guvern angajaţi Emil Boc concedieri Cancelarie