MENIU

Discutarea eliberării condiţionate a lui Nuţu Cămătaru s-a amânat cu şase luni

Foto: kappa.ro

Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Jilava a amânat, joi, cu şase luni discutarea posibilităţii de a-l elibera condiţionat pe Nuţu Cămătaru. Decizia Comisiei poate fi atacată în instanţă.

Nuţu Cămătaru s-a aflat în Penitenciarul Slobozia până săptămâna trecută, unde fusese transferat în urma incidentelor de la Jilava din noiembrie, anul trecut. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a decis transferul, la acel moment, până la finalizarea anchetei, verificându-se şi posibila implicare a lui Nuţu Cămătaru în incidentul de la Jilava.

Dat fiind că nu s-a dovedit cu certitudine că Ion Balint (n.r. Nuţu Cămătaru) a  fost implicat în revoltă, ANP a decis transferarea lui înapoi la Penitenciarul Jilava, în acelaşi regim semideschis, au mai declarat, pentru NewsIn, sursele citate.

Tribunalul Ialomiţa a decis definitiv, pe data de 11 februarie, să respingă cererea lui Nuţu Cămătaru de a fi eliberat condiţionat, după ce procurorii au făcut recurs împotriva sentinţei Judecătoriei Slobozia, care a decis că interlopul poate fi eliberat condiţionat.
Mai multe articole despre:
proces închisoare eliberare Nuţu Cămătaru