MENIU

Directorul unei şcoli din judeţul Constanţa a bătut o elevă de 12 ani cu o nuia

Foto: RTV

O elevă de 12 ani din comuna constănţeană Săcele a fost bătută, săptămâna trecută, de directorul şcolii generale din localitate, necesitând între şapte şi zece zile de îngrijiri medicale.

Evenimentul s-a întâmplat joia trecută, când fetiţa, în clasa a VI-a, a fost chemată de directorul şcolii în cabinetul de fizică şi bătută cu un băţ peste braţe pe motiv că i-ar fi pus profesoarei de istorie hârtii în gluga de la haină.

Copilul a fost dus de părinţi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, medicii eliberându-i un certificat potrivit căruia fetiţa are nevoie de şapte-zece zile de îngrijiri medicale. De asemenea, minora a fost supusă şi unei expertize medico-legale, părinţii intenţionând ca pe baza certificatului obţinut de la legişti să facă plângere penală împotriva directorului şcolii. În prealabil, mama elevei a depus şi o sesizare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Directorul şcolii, Gavrilă Remescu, recunoaşte că a bătut-o pe fetiţă, însă se scuză că a vrut să îi dea peste picioare şi din greşeală a lovit-o peste braţe. "Din greşeală am lovit-o. Am vrut să îi dau la picioruşe, dar ea a pus cotul şi am lovit-o la cot. E o greşeală a mea pe care o regret. Eram după zece ore de şcoală şi în pauză să vină şi să mi se spună că a pus unui cadru didactic în glugă hârtii... Vă daţi seama că sare puţin adrenalina. Am lovit-o numai pe ea, nu şi pe ceilalţi. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine atunci", a declarat directorul Gavrilă Remescu.

Conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a confirmat incidentul, menţionând că în prezent este în desfăşurare o anchetă la Săcele.
Mai multe articole despre:
şcoală bătaie Constanţa elev anchetă profesor