MENIU

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, audiat de procurorii anticorupţie

Foto: NewsIn

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, s-a prezentat, marţi, la sediul central al DNA, unde a fost chemat de procurori pentru a da explicaţii în legătură cu o plângere depusă împotriva sa de fostul preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), Daniel Florea, potrivit unor surse judiciare.

Sursele judiciare au mai declarat, pentru NewsIn, că Florea a depus la DNA o plângere împotriva mai multor oficiali din FRF, printre care Florin Prunea şi Ionuţ Lupescu.

Florea ar fi reclamat că Lupescu ar fi încercat să intervină la CAF.

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), prezidată de Daniel Florea, a anulat, la 3 iulie 2008, penalizarea de 7 puncte dictată împotriva Stelei de instanţele precedente (Comisia de Disciplină şi cea de Apel), iar lui Gigi Becali i-a ridicat interdicţia pe stadioane pentru doi ani, dar i-a dat în schimb o suspendare de 6 luni şi i-a păstrat amenda de 200.000 lei.

Ulterior, conducerea Federaţiei Române de Fotbal s-a declarat nemulţumită de decizia CAF şi a înfiinţat o comisie care avea ca scop cercetarea legitimităţii hotărârii. Daniel Florea, care este finul directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, l-a acuzat pe acesta şi pe Mircea Sandu că au încercat să îi influenţeze decizia în cazul "Valiza". În cele din urmă, la 19 august, Florea şi ceilalţi doi membrii ai CAF, Valentin Epure şi Marian Lucu, au fost demişi printr-o decizie a Comitetului Executiv al FRF.

Mai multe articole despre:
DNA audiere Ionuţ Lupescu FRF