MENIU

Directorul general al APIA, PSD-istul Daniel Constantin, şi-a dat demisia

Foto: http://www.agroinfo.ro

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), PSD-istul Daniel Constantin, a declarat pentru Agenţia NewsIn că şi-a depus demisia din funcţie.

"Ieri mi-am depus demisia şi a fost deja aprobată de ministrul Ilie Sârbu. Demisia intră în vigoare începând cu data de 5 octombrie", a declarat Daniel Constantin.

Daniel Constantin a fost numit, prin ordinul ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în funcţia de director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începând cu 1 aprilie 2009. Acesta are o experienţă de peste şase ani în ceea ce priveşte integrarea europeană, construcţia instituţională a APIA, precum şi accesarea fondurilor europene.

Începând din 2003, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din Cadrul MAPDR, Daniel Constantin a avut responsabilităţi legate de negocierea pachetului financiar acordat României pentru capitolul Agricultură, dar şi de Politica Agricolă Comună (PAC), cum ar fi reforma acesteia, negocierile privind cadrul financiar 2007-2013 etc. De asemenea, încă din anul 2003, acesta a avut responsabilităţi legate de construcţia instituţională APIA.

Miniştrii PSD au demisionat, joi, din cabinetul Boc, în semn de protest faţă de revocarea din funcţie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alături de miniştri, vor pleca din funcţii consilierii personali ai acestora şi secretarii de stat social-democraţi.

Premierul a anunţat, după demisia în bloc a PSD-iştilor, componenţa noului Guvern. Astfel, prim-ministrul Emil Boc se va ocupa şi de Educaţie, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Muncă, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultură. Lui Adriean Videanu, ministrul Economiei, îi revine sarcina să se ocupe interimar de Sănătate, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, la Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului, la ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor, la IMM.