MENIU

Dinu Patriciu: Împrumutul de la FMI transmite un semnal foarte prost

Dinu Patriciu: România nu ar trebui să caute bani la FMI ci la oamenii de afaceri
Foto: bloombiz.ro

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat la Realitatea TV în emisiunea 3x3 că acordurile cu FMI sunt privite ca un semn de slăbiciune şi că România nu ar trebui să caute bani la FMI, ci la oamenii de afaceri din România.

Dinu Patriciu a mai spus că doar afaceriştii curajoşi vor supravieţui în timpul crizei economice.

Omul de afaceri a declarat că "în România s-ar găsi soluţii pentru criză, iar finanţarea privată, externă şi internă ar putea aduce mai mulţi bani decât o poate face un împrumut de la FMI. Imaginea proastă ne-am făcut-o singuri, dacă ştim să ne-o corectăm, banii ar veni foarte repede şi foarte simplu".

"Băncile nu vor mai ţine seama de reglementările BNR, care are un rol negativ în această criză. Această instituţie este inexistentă, nu ştie să se mişte şi nu are ce reglementa", a mai spus Dinu Patriciu.

Guvernul României a cerut oficial Comisiei Europene începerea negocierilor pentru un împrumut de la FMI. Oficialii români precizează că acest împrumut are rolul unei "umbrele de protecţie" faţă de înrăutăţirea situaţiei economice.

Autorităţile de la Bucureşti spun că vor să fie pregătite pentru a interveni la timp în cazul în care efectele crizei vor depăşi aşteptările.