MENIU

Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI

Foto: comunicat.ro

Dinu Patriciu a câştigat procesul cu Serviciul Român de Informaţii, SRI urmând să îi achite omului de afaceri 50.000 de lei, daune morale. Patriciu a dat SRI în judecată pentru interceptări telefonice ilegale.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni că SRI trebuie să îi plăteacă lui Dinu Patriciu despăgubiri în procesul în care omul de afaceri acuză interceptarea ilegală a telefoanelor sale, magistraţii respingând apelul SRI împotriva sentinţei instanţei inferioare.

Curtea de Apel Bucureşti urma să ia o decizie marţi, 3 februarie, dar pronunţarea a fost amânată pentru o săptămână, pentru că cei doi magistraţi ai completului au avut păreri diferite şi a fost nevoie să se desemneze un al treilea judecător pentru soluţionarea cauzei.

Pe 20 ianuarie, dosarul în care Dinu Patriciu acuză SRI de interceptarea ilegală a telefoanelor sale s-a întors la Curtea de Apel Bucureşti, unde avocaţii părţilor implicate au pus concluzii pe fondul cauzei.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 11 mai 2007, că Serviciul Român de Informaţii (SRI) trebuie să-i plătească lui Dinu Patriciu 50.000 de lei cu titlul de daune morale, în dosarul în care omul de afaceri a chemat instituţia în instanţă pe motiv că i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a respins ca neîntemeiate restul pretenţiilor reclamantului, precum şi cererea formulată în proces de SC Rompetrol SA.

Mai multe articole despre:
proces Dinu Patriciu SRI daune interceptări ilegale