MENIU

Dinozaurii şi elefanţii din sectorul 4, o amenajare de tip infantil, au spus peisagisţii

Foto: cotidianul.ro
La Piaţa Eroii Revoluţiei trecătorii sunt întâmpinaţi de dinozauri din verdeaţă

La Piaţa Eroii Revoluţiei trecătorii sunt întâmpinaţi de dinozauri din verdeaţă. Cel mai mare dintre ei priveşte ameninţător spre Cimitirul Bellu. Puţin mai încolo, câţiva mineri stau lângă o grotă făcută din bolovani. Din peisaj nu lipsesc o caleaşcă trasă de cai, un urs polar, un elefant şi o căprioară.

Toate figurinele, fără nici o legătură între ele, au fost puse acolo din ordinul primarului Cristian Popescu Piedone. Bucureştenii nu sunt foarte încântaţi de felul în care a fost amenajat sectorul lor şi nu înţeleg care este legătura dintre figurine.

Peisagiştii consideră că dinozaurii şi elefanţii din sectorul 4 constituie un decor infantil. Dacă primarul ar fi cerut părerea unui arhitect, cu siguranţă, intersecţiile ar fi arătat altfel. Acum sunt, însă, sunt doar o exagerare. "Apar exagerări. Nu ar fi bine ca acest program de înfrumuseţare să fie dictat de un om politic, au un arhitect să-l folosească" a spus Virgil Isăcescu, arhitect peisagist.

Bucureştenii se bucură de verdeaţa, însă ar fi preferat să stea la umbra copacilor autohtoni şi nu a palmierilor.

Decoraţiunile din sectorul 4 au fost cumpărate în 2008, în baza unui contract din 2002. Minerii, dinozaurii, elefantul, ursul şi toate celelalte figurine au costat peste 180.000 de euro. Pentru un singur palmier precum cei plantaţi în intersecţia de la Brâncoveanu primăria plătit peste 17 milioane de lei vechi.