MENIU

Dinamo - Nicolae Badea acuză ANAF de "abuz fiscal"

Foto: NewsIn

Acţionarul dinamovist Nicolae Badea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, prin instituirea de sechestru asupra bunurilor FC Dinamo, ANAF a comis un "abuz fiscal".

"Ceea ce face ANAF este un abuz fiscal şi o încălcare a legislaţiei. Riscurile nu le suportă Dinamo, ci întreg sportul profesionist românesc. Pentru mine, cetăţean român, este o situaţie stupidă, creată printr-o eroare administrativă de acei reprezentanţi ai ANAF care au generat acest caz particular. Se poate ajunge la schimbarea unor legi prin interpretarea lor, cauzată de construirea lor cu incompetenţă profesională. Statutul de jucător profesionist nu poate fi interpretat după Codul Muncii. Codul Muncii stabileşte că durata unui contract pe perioadă determinată nu poate depăşi 24 de luni, în timp ce reglementarea sportivă vorbeşte despre un termen de 60 de luni. Demisia nu poate fi dată de către un jucător profesionist precum este stipulat în Codul Muncii. Nici sancţiunile nu sunt aceleaşi în cele două cazuri. Suntem în faţa unei situaţii în care reprezentanţii ANAF ne duc la obligarea de a încheia contracte de muncă, dar nu şi de a pune în aplicare aceste reglementări. Sportul funcţionează după o lege specială, iar legea specială are o ascendenţă evidentă în raport cu o lege generală", a spus Nicolae Badea.

Oficialul roş-albilor susţine că Dinamo nu are nicio datorie la stat, aşa cum susţine ANAF, şi nu îşi face probleme în ceea ce priveşte un posibil sechestru: "Dinamo nu are datorii. Chiar dacă am fi în imposibilitate de plată, este departe de a vorbi despre faliment aici. Nu este vorba de vreun sechestru asigurator pus clubului nostru. Decizia nu este definitivă şi avem dreptul de a acţiona în instanţă".

Directorul economic al grupării din Ştefan cel Mare, Marian Albu, susţine că se va apela la instanţe pentru a împiedica demersul ANAF. "Sunt unul dintre autorii Legii Sportului, care spune ca sportul este de interes naţional. Codul Muncii te obligă ca şi contractele de munca să fie valabile pe doar doi ani. Cine să mai ofere 2,5 milioane de euro pe un jucător pe care îl pierde după doi ani? Ne aflăm în faţa unei controverse între legislaţia naţională şi cea internaţională. Vom apela pe cale legală împotriva deciziei ANAF. Vom acţiona întâi la Ministerul Finanţelor şi apoi în instanţă. Asta nu înseamnă că vom plăti acei bani de care se vehiculează. Au mai fost controale la clubul Dinamo, dar niciunul nu a reţinut ceva ca fiind în neregulă", a opinat acesta.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asupra bunurilor clubului Dinamo, după ce a descoperit că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare are datorii la stat în valoare de 12 milioane de lei.

Mai multe articole despre:
ANAF Nicolae Badea sechestru FC Dinamo