MENIU

Din proiectul unui campus la Bozovici în Caraş-Severin, a rămas o groapă

Foto: RTV

Peste 500.000 de euro. Atât a costat săparea unei gropi într-o comună din Caraş-Severin. Ce-i drept, după o documentaţie tehnică. Recordul a fost stabilit la Bozovici, unde trebuia construit un campus şcolar modern, pe banii Ministerului Educaţiei.

"Acest proiect a fost început acum doi ani. Au fost viraţi peste 21,9 miliarde, dar, din cauza unor probleme de patrimoniu asupra terenului, s-au sistat anul trecut", a declarat Boris Vatzulik, inspector scolar general Caraş-Severin.

După ce au început lucrările, autorităţile şi-au dat seama că o mică parte de teren este concesionată de o persoană privată. S-a ajuns în instanţă. Între timp o parte din vechiul liceu a fost demolat.

Iar muncitorii au plecat, pentru că s-au terminat banii. Acum sunt clase care fac orele de curs pe culoarele liceului.

"Au avut loc fel de fel de controale de la Curtea de Conturi, poliţia economică, DNA-ul, dar toate s-au rezumat la controale şi nu s-a găsit că, vezi doamne, s-au găsit nişte bani şi nu se justifică", a afirmat Pavel Beloescu, viceprimar comuna Bozovici.

Campusul din Bozovici urma să aibă săli de clasă moderne, internat pentru elevii care locuiesc în satele îndepărtate, cantină şi două terenuri de sport.