MENIU

Din lipsă de fonduri, edilii unei comune dâmboviţene au înmatriculat o ambulanţă cu numere de căruţă

Foto: red-lake.com

Calul de dar nu se caută de dinţi. La asta s-au gândit şi edilii unei comune dâmboviţene care au primit prin donaţie o ambulanţă din Germania. Problemele au apărut abia după ce s-au văzut cu maşina-n bătătură. N-au fost bani decât pentru a-i pune numere de... căruţă. Şi nici medici care să intervină la urgenţe. Aşa că până la urmă ambulanţa este scoasă la schimb s-o ia o altă comună care şi-o permite.

Ambulanţa a ajuns în comuna Gura Ocniţei în luna mai. A fost bucurie mare atunci, nu se-ntâmplă în fiecare zi să primeşti o ditamai ambulanţa cu toate dotările, gratis. Bucuria s-a stins însă rapid când mai marii comunei şi-au dat seama că maşina va rămâne în parcare pentru că nu au bani pentru înmatriculare.

Unii mai isteţi s-au gândit s-o retrogradeze la statutul de căruţă şi i-au pus un corespunzător. Căruţă şi ambulanţă, tot în spatele primăriei a rămas abandonată.

Cei mai isteţi de prin comună şi-au dat seama că nici înmatriculată ambulanţa nu le-ar fi de folos: pentru că printre ei nu există niciun medic pregătit pentru urgenţe.

Pâă la urmă, cel care s-a luminat a fost viceprimarul. Oferă ambulanţa la schimb.

''Am găsit să o dăm la schimb unde ambulanţa e utilă şi luăm la schimb o maşină pentru iluminat public, pentru schimbat becuri'', a precizat Marian Niţă, viceprimar Gura Ocniţei.

Până se va găsi însă o primărie dispusă să ofere o altă maşină la schimb, ambulanţa din Gura Ocniţei rămâne în spatele primăriei. Au câinii sub ce să doarmă.