MENIU

DIN CULISE: Sorin Oprescu a urmărit rezultatele exit-poll-ului departe de presă

<descriere>

Potrivit sondajului INSOMAR, Sorin Oprescu s-a clasat pe locul al şaselea în cursa pentru preşedinţie, cu 3,5% din sufragii. Iată că există şi o \"finală mică\", care se va stabili la rezultatele finale, între Primarul General, Corneliu Vadim Tudor, care are un scor de 4% şi Kelemen Hunor, cu 3,6%.

A presimţit Sorin Oprescu că va pierde locul patru? Nu se ştie încă, pentru că a refuzat să facă vreun comentariu până la rezultatele finale.

Cert este că la sediul de campanie din strada Theordor Amann a fost linişte, nu liniştea dinaintea furtunii, pentru că nici după rezultatele exit-poll-ului de la ora 21:00 nu a fost agitaţie. S-au perindat în cursul după-amiezii câţiva fani Oprescu, preocupaţi parcă mai mult de minuturile de la subsol. Atracţiile culinare fiind epuizate, electoratul şi-a pierdut interesul. Au mai apărut la lăsarea serii în jur de 30 de susţinători, care l-au aşteptat cuminţi pe primar, fără steaguri, fără să scandeze.

Nici echipa de campanie nu şi-a făcut prea tare simţită prezenţa. Declaraţiile care au fost făcute au fost sesizări de fraudă ale observatorilor domnului Oprescu. În majoritate covârşitoare îndreptate împotriva PSD.

Oprescu nu a trecut pe la sediu în cursul după-amiezii. S-a anunţat că va sosi în jurul orei 19:00, iar apoi sosirea a fost reportată până la ora 20:30. Surprinzător pentru jurnalişti, el a preferat să urmărească rezultatele parţiale alături de staff, departe de camere şi de microfoane. Presa răbdătoare a aşteptat, în tăcere, fără să poată vedea mare lucru din ce se întâmplă cu ceilalţi candidaţi, pentru că în încăperea destinată jurnaliştilor nu a existat niciun televizor. Rezultatele s-au aflat la \"telefonul fără fir\".

La 20:30 Sorin Oprescu a ajuns la sediu, a strâns câteva mâini şi s-a retras până în momentul declaraţiei. A apărut singur, fără nici măcar un membru al staff-ului, fără zâmbetul ştrengar în colţul gurii, a aşteptat să-şi termine \"Crin\" discursul, care parcă nu mai termina, a citit discursul, a mai strâns câteva mâini şi s-a retras iarăşi după 30 de secunde de ovaţii. Fără întrebări suplimentare ale jurnaliştilor, fără comentarii.
După zece minute s-a aşternut tăcerea. Doar staff-ul dezbătea, la o ţigară, cu dezamăgirea pe  chip.