MENIU

Din 2010, încă o echipă în Formula 1, USF1!

Foto: www.f1.com

Surpriză în Formula 1! Într-un moment în care multe companii se retrag din compeţiile automobilistice, iar F1 Honda se chinuie să-şi găsească un investitor pentru noul sezon, apar şi semnale pozitive pentru "Marele Circ". O nouă echipă, USF1, şi-a anunţat participarea în Formula Unu, însă gruparea americană va intra efectiv pe circuit abia din sezonul viitor.

Anunţul a fost făcut marţi în localitatea Charlotte (Carolina de Nord, SUA), echipa USF1 urmând a avea sediul general în statul american Carolina de Nord.

Unul dintre cei doi finanţatori ai proiectului USF1 e Ken Anderson, care a lucrat anterior pentru echipele Williams şi Ferrari, înainte de a ajunge designer de succes şi inginer în industria nord-americană, iar celălalt e Peter Windsor, fost manager la Williams şi comentator de F1 la televiziunile americane, în ultima perioadă. 

USF1 va avea un staff de 100 de oameni, un buget de lucru de 64 de milioane de dolari pe an şi intenţia de a pune doi piloţi americani pe grila de start. Printre numele vehiculate se numără şi cel al Danicăi Patrick, o tânără sexy de 26 de ani care pilotează cu succes în cursele de Indy Car.

Mai multe articole despre:
echipă Honda F1 USF1