MENIU

DIICOT a efectuat percheziţii în 34 de locuinţe ale unor suspecţi de trafic de droguri din Suceava

Foto: pitesteanul.ro

O grupare infracţională transfrontalieră, cu nucleul în Turcia, specializată în racolarea de persoane pentru trafic de droguri a fost destructurată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul DIICOT şi poliţiştii de la BCOO Suceava, fiind efectuate, miercuri, 31 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost reţinute 7 persoane.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au acţionat împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, după mai mult de un an de investigaţii, monitorizări şi activităţi de cooperare internaţională cu autorităţi judiciare ale altor state. Ei au declanşat o amplă operaţiune de dezmembrare reţelei, care se ocupa cu racolarea de persoane pe care le puneau la dispoziţia unor grupări de trafic internaţional de droguri de mare risc, heroină şi cocaină. Persoanele respective erau ulterior folosite pentru curierat, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava.

Nucleul reţelei se află în Turcia, iar curierii români erau trimişi în toată lumea, din America de Sud, Uniunea Europeană, Nordul Africii, Sud-estul Asiei şi China.

Miercuri dimineaţă au fost efectuate 31 de percheziţii domiciliare, până la ora 11.00 fiind ridicate cu mandate de aducere şi conduse la sediul DIICOT Suceava şapte persoane. Pe durata acţiunii, procurorii au fost sprijiniţi de 120 de cadre ale MAI, ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Suceava, Bacău şi jandarmi de la IJJ Suceava.

Pentru persoanele reţinute se vor cere în instanţă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.