MENIU

Digi Cafe aduce la masa dezbaterilor soluţii online anti-criză pentru industria auto

Foto: carwebsiteleads.com

Specialişti new media şi experţi din industria auto vor analiza joi, 28 mai, începând cu ora 18.30, în Spice Club, în cadrul celei de-a treia ediţii Digi Cafe, cât de pregătită este piaţa din România pentru comercializarea de autoturisme pe internet şi ce impact au strategiile de marketing online asupra industriei de specialitate afectate serios de criza mondială.

“Piaţa auto a intrat într-un proces de maturizare. Dacă până acum cei care vindeau autoturisme se bazau, în cea mai mare parte, pe traficul oamenilor din showroom, în prezent, dealerii, producătorii şi importatorii sunt obligaţi să-şi diversifice tacticile de promovare a ofertelor. În acest proces, internetul joacă un rol din ce în ce mai important” afirmă Florin Secanu, general manager XIPE Interactive.  

“Internetul reprezintă un factor extrem de important în decizia de cumpărare a unui autoturism, însă achiziţionarea unei maşini presupune o investiţe mare, de ordinul a mii sau zeci de mii de euro, iar publicul nu este obişnuit, în acest moment, cu tranzacţiile prin intermediul internetului” consideră  Oraan Marculescu – project manager Promotor.ro.

"Faţă de acum 7 ani, piaţa a suferit reconfigurări dramatice: atât piaţa publisherilor independenţi pe zona auto, cât şi cea a producătorilor şi importatorilor auto. Personal, consider că miza jocului s-a mutat de la o informare cât mai acurată la capacitatea de motivare a utilizatorului pentru a iniţia procedurile de cumpărare" este de părere Dragoş Roua, fondator şi manager Mirabilis Media.

Antje Schneider – international business manager, Mobile.de (Berlin, Germania); Florin Secanu – general manager XIPE Interactive; Graţian Sonu – presedinte şi CEO 4Tuning; Dragoş Roua – fondator si manager Mirabilis Media; şi Oraan Mărculescu – project manager Promotor.ro; vor examina împreună cu toţi cei prezenţi la Digi Cafe capacitatea instrumentelor de marketing online de a încuraja vânzarile auto, strategii anti-criză, dar şi compatibilitatea dintre obiceiurile de consum ale românilor şi comercializarea de automobile pe internet.

Mai mult decât atât, Pascal Viguie – fondator 321auto.com şi preşedinte KanKan.sk & Ladiva.pl (Paris, Franta); se va alătura la masa discuţiilor prin Skype.

Cei care doresc să participe la cea de-a treia ediţie Digi Cafe, cu tema “Marketing online în lumea auto: de la un site de prezentare la creşterea semnificativă a vânzărilor”, se pot înscrie online, unde pot afla, în plus, detalii despre invitaţi şi programul întâlnirii.

Luna viitoarea, Digi Cafe va găzdui, printre altele, Best Online Advertising, competiţie care premiază cele mai performante campanii şi execuţii online. Agenţiile şi companiile-client implicate în realizarea de ad-uri, bannere, newslettere şi website-uri pentru publicitatea online îşi pot înscrie lucrările pe   DigiCafe.ro până la 1 iunie.  ÎNSCRIE-TE AICI

F5, compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu, a iniţiat la sfârşitul lunii martie proiectul Digi Cafe, o serie de întâlniri informale dedicate industriei new media din România cu scopul de a încuraja relaţionarea, discuţiile proactive şi încheierea de parteneriate.