MENIU

Diabeticii constănţeni, nevoiţi să aştepte zece zile pentru o consultaţie la medicul specialist

Foto: wordpress.com

Pacienţii bolnavi de diabet zaharat sunt nevoiţi să se programeze cu cel puţin zece zile înainte pentru a fi consultaţi de un medic specialist din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, se arată într-un comunicat postat la avizierele unităţii medicale.

"Pentru că este personal insuficient, temporar, programarea consultaţiilor pentru diabet zaharat se va derula pe o perioadă ce depăşeşte zece zile", se arată în comunicatul semnat de directorul medical al Spitalului Judeţean, Bogdan Câmpineanu.

Potrivit acestuia, situaţia este cauzată de lipsa de medici diabetologi la nivelul judeţului Constanţa. În judeţul Constanţa sunt zece medici diabetologi, la un număr de 19.500 de pacienţi.

"În loc să consulte 28 de pacienţi, colegii mei ajung şi la 40, 50, 60 de consultaţii zilnic. Nu avem altă soluţie", a completat directorul medical al SCJU Constanţa.

Bogdan Câmpineanu spune că vor fi scoase la concurs posturile de medic diabetolog şi speră să fie ocupate în cel mai scurt timp, însă până atunci pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cel puţin zece zile pentru o consultaţie. "Noi am făcut toate demersurile pentru scoaterea la concurs a posturilor, însă, până atunci, noi ne informăm pacienţii că, din cauza lipsei de specialişti, vor fi nevoiţi să aştepte mai mult timp pentru o consultaţie", a mai declarat Bogdan Câmpineanu.

Potrivit datelor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, colectate până pe 31 ianuarie 2009, când s-a încheiat programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, peste 3.600.000 de români au risc de a se îmbolnăvi de diabet, iar aproape 850.000 de persoane prezintă risc cardiovascular.

Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, iniţat de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi în cadrul căruia aproape 12.500.000 de persoane şi-au făcut analizele gratuit, are şanse minime să continue, susţin surse din sistemul sanitar.

Mai multe articole despre:
spital Constanţa diabet pacient programare aşteptare