DGA a susţinut că angajata Serviciului de Permise Cluj arestată miercuri ar fi primit peste 5.000 euro mită
Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a susţinut că agentul Daniela Popuţa, de la Serviciul de Permise Auto Cluj-Napoca, arestată miercuri de Tribunalul Cluj într-un dosar de luare de mită, ar fi primit între 4.900 şi 5.600 de euro pentru a înlesni obţinerea de permise auto
În aceeaşi perioadă, Ilea Cornel, directorul şcolii de şoferi "Auto Ilea" a pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi suma totală de peste 10.000 euro, pentru ca, prin influenţa pe care o are asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înamtriculări Vehicule (SPCRPCIV) Cluj, să le înlesnească promovarea examenului pentru permisul de conducere.
DGA susţine că procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de mai multe persoane, printre care şi funcţionari din cadrul SPCRPCIV Cluj.
Totodată, documentul precizează că pe 17 martie 2009, lucrătorii DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul DNA – Cluj, sprijiniţi de efective ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş" Bucureşti au pus în aplicare autorizaţiile de percheziţii în 12 locaţii domiciliare şi sediul SPCRPCIV din Cluj-Napoca, fiind percheziţionate şi 11 autoturisme.
Documentul mai susţine că DGA a aflat că la Serviciul de Permise Auto din Cluj ar fi nereguli doar în luna ianuarie a acestuia an. Se pare că modul de operare al celor trei era că intructorul auto Iacob Abrudan întocmea dosarele de participare la examen fără ca presoanele să aibă cunoştinţe teoretice sau practice, cadrele SPCRPCIV Cluj permiteau intrarea în sală a candidaţilor, după o anumită oră, iar, prin intermediul unui handsfree, candidatul primea răspunsurile corecte prin telefon.
Daniela Popuţa, agent serviciu înmatriculări al Serviciului de Permise Auto Cluj, acuzată de luare de mită în formă continuată, şi Cornel Ilea, directorul unei şcoli de şoferi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Cluj, în dosarul permiselor false de la Cluj. Ilea este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată.
Al treilea reţinut, Iacob Abrudan, angajat al aceleiaşi şcoli de şoferi, cercetat tot pentru complicitate la trafic de influenţă a primit interdicţie de a părăsi ţara. Decizia de miercuri a Tribunaluiui Cluj poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj.