MENIU

Dezbaterea finală, comentată acid pe net: tot Chuck Norris câştigă

Băsescu face mobilizare electorală inclusiv pe Twitter

Cei cărora li s-a părut anostă ultima confruntare înaintea alegerilor de duminică au avut la dispoziţie versiunea revizuită şi adăugită de pe Twitter: Radu Mazăre se întreabă cât costă o vilă în Brazilia, Klaus Johannis e mai tare ca Chuck Norris, \"Mai aveţi decât 3 zile\" a fost pus pe repeat.

Peste 6.000 de mesaje au fost postate pe Twitter despre dezbaterea dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană, \"aproape dublu faţă de dezbaterea trecută\", după cum constată utilizatorul clickio. Ritmul este aproape la fel de susţinut ca şi rafala de argumente şi acuzaţii formulate ieri seară la Realitatea TV de către cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale.

\"Chiar se aştepta cineva ca Geoană să fie deştept?\" se întreba retoric pe Twitter cineva care intuia deznodământul serii încă de la primele minute ale dezbaterii. Aproape toate frazele memorabile ale celor doi candidaţi au avut, de altfel, parte de zeci de decriptări maliţioase sau, dimpotrivă, admirative în twittosfera românească.

Mai aveţi decât trei zile de mandat
Fără îndoială ţinta preferată a ciripitorilor a fost Mircea Geoană. Prima carne de tun înaintată de candidatul PSD a fost propoziţia \"Mai aveţi decât 3 zile de mandat\", reluată şi criticată la unison de cei de pe Twitter. \"Mi-a zgâriat sinapsele\", este una dintre aprecierile la formularea nefericită făcută de Geoană. Twittosfera este de părere că discursul lui Geoană este fabricat de mai marii din PSD: \"Lumea zice că Geoană are cască cu bluetooth în ureche şi Iliescu îi spune ce să zică\".

Băsescu a fost şi el taxat pentru momentul în care explică episodul cu copilul lovit la Piteşti. \"Nu l-am lovit nici în plex nici în faţă\" îi amintesc unui utilizator de Twitter de Bill Clinton şi de celebra lui replică referitoare la Monica Lewinsky: \"I did not have sexual relations with that woman\".

Chuck Norris, bun la toate
Celebrul actor a devenit soluţia providenţială în mediul online românesc ori de câte ori politicienii se dovedesc incapabili. Se pare, totuşi, că la dezbaterea de ieri, Klaus Johannis s-a dovedit \"mai tare decât copilul lui Terminator şi Chuck Norris\", după cum observă cineva, în timp ce alţii spun că \"Chuck Norris s-ar retrage dacă l-ar auzi pe Geoană\" sau că \"Chuck Norris se teme de un singur om: Johannis\".

Şi ceilalţi actori politici au intrat în atenţia celor de pe Twitter. \"Vanghelie a venit la dezbatere? Sau pregăteşte vanghelionul?\" se întreabă cineva, iar o altă dilemă este dacă Radu Mazăre are habar cât costă o vilă în Brazilia. Sorin Ovidiu Vântu e ca Elveţia, constată un internaut: \"Nu, nu neutru, ci numai bogat\".  

Nu mă uit la dezbatere pentru că prăjesc nişte cartofi
Nu toată twittosfera a fost însă conectată la tensiunea duelului electoral. \"Nu mă uit la dezbatere pentru că prăjesc nişte cartofi\", mărturiseşte cineva. Cei care au rămas până la final atât pe Twitter, cât şi în faţa televizoarele, au făcut sinteza serii scurt, în maxim 140 de caractere: \"Ce reţine electoratul: bancuri proaste, truisme, greşeli de exprimare, sofisme. Ce nu reţine: strategii, viziuni, programe\". Pentru cei mai mulţi concluzia amară a fost exprimată de liviusouca: \"Nu-mi place să recunosc, dar prefer un dictator cu minte clară decât un gentleman aburit\". Sau de violethorpe: \"Mă doare inteligenţa de la dezbatere\".

Băsescu vs Geoană. Finala pe Twitter
Cei doi candidaţi, respectiv echipele lor din campanie, au glăsuit, la rândul lor pe Twitter. \"Felicitări @turcescu! Mi-aş fi dorit să ai ocazia să moderezi măcar 3 astfel de dezbateri, nu una singură. Românii ar fi meritat asta\", spun cei care alimenteză contul de Twitter al lui Băsescu, care îi cheamă azi pe internauţi la o întâlnire live cu preşedintele în Piaţa Revoluţiei. Mircea Geoană a fost mai puţin activ pe Twitter, ultima lui postare fiind făcută înainte de duelul electoral: \"Intru în dezbatere hotărât să arăt românilor proiectele în care cred\".