MENIU

Dezbatere REALITATEA.NET: Sunteţi de acord cu scoaterea liderilor maghiari de la conducerea serviciilor deconcentrate?

Foto: imageshack.us

Schimbările din instituţiile deconcentrate stârnesc proteste în rândul maghiarilor. Astfel, doi dintre candidaţii pentru un mandat în Parlamentul European, Tokes Laszlo şi Szilagyi Zsolt, susţin că în momentul de faţă are loc "un fenomen de purificare" a liderilor maghiari din deconcentrate prin care se urmăreşte împiedicarea obţinerii autonomiei de către minoritari.

Liderii UDMR au decis să nu stea cu mâinile în sân. Astfel, Tokes Laszlo a trimis, vineri, un memoriu Parlamentului European în care a descris înlăturarea maghiarilor de la conducerea deconcentratelor, acuzând că se încearcă o înlăturare forţată, cu caracter etnic.

"Considerăm că e treaba noastră să organizăm învăţământul în limba maghiară, conform dreptului nostru colectiv chiar şi la autonomie. Nu are nimeni să se bage în educaţia maghiară, dreptul nostru de a decide în problemele care ne privesc, nu cred că asta supără un majoritar român", a afirmat Tokes Laszlo.

REALITATEA.NET vă provoacă la o nouă dezbatere: credeţi că demisiile forţate din instituţiile deconcentrate maghiare au fost făcute "din spirit de purificare", cu scopul împiedicării obţinerii autonomiei culturale de către minoritari? Sunteţi de acord cu scoaterea liderilor maghiari de la conducerea serviciilor deconcentrate?

Mai multe articole despre:
maghiari UDMR dezbatere demisii purificare deconcentrate