MENIU

Deputaţii PSD au cerut procurorilor identificarea persoanelor care au făcut interceptări la şedinţele comisiei Udrea

foto: NewsIN

Denunţul făcut de membrii PSD din comisia de anchetă Udrea cu privire la interceptările ilegale apărute în presă nu vizează nicio persoană în mod direct, deputaţii cerându-le procurorilor să identifice vinovaţii, au declarat reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului General, denunţul privind interceptările din presă a fost făcut "in rem", adică fără nominalizarea unor persoane pentru care să se ceară anchetarea.

Deputatul Dumitru Chiriţă anunţase, joi, 27 august, că denunţul o priveşte şi pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. Astfel, în denunţul făcut de membrii PSD ai comisiei Udrea, aceştia au cerut identificarea şi cercetarea persoanelor care au înregistrat discuţiile din comisie şi le-au dat presei. Denunţul a fost făcut pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu.

Denunţul a fost depus vineri, 28 august, în aceeaşi zi ajungând la Parchetul General denunţul cu privire la sustragerea din Parlament a unor acte. Cele două denunţuri urmează să fie repartizate procurorilor, pentru a se începe verificările. Denunţul referitor la dispariţia unor documente din Parlament e făcut tot în numele membrilor PSD din comisia de anchetă şi îl vizează pe ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea şi pe toate persoanele care au derulat aceste demersuri prin care un document a fost sustras din Parlament.

Mai multe articole despre:
PSD Parchetul General denunţ Comisia Udrea