MENIU

Deputaţii Năstase (PSD) şi Boldea (PD-L) se acuză reciproc de folosirea justiţiei pentru imagine

Foto: NewsIn

Liderul PSD Adrian Năstase a formulat o plângere penală către Procurorul General pe numele deputatului PD-L Mihail Boldea pentru denunţ calomnios, pedelistul spunând în replică că fostul premier face o acţiune de imagine şi că va avea în perioada următoare şi "alte surprize" din partea sa.

Plângerea fostului premier vine după ce Boldea a depus la rându-i, pe 18 august, o plângere penală la Parchetul General în care acuză Cabinetul Adrian Năstase şi AVAS de subminarea economiei naţionale şi abuz în serviciu în cazul privatizării combinatului siderurgic SIDEX Galaţi, vândut în 2001 către Mittal.

"Consider că plângerea formulată reprezintă un atac nejustificat la adresa mea şi a membrilor guvernului pe care l-am condus, atac determinat de campania electorală prezidenţială din acest an, fiind făcută în mod şicanator şi fără nici un suport legal.Conţinutul plângerii prin care, alături de colegii mei, suntem acuzaţi de fapte deosebit de grave, constituie infracţiunea de denunţ calomnios", scrie Năstase, în cererea adresată Laurei Codruţa Kovesi.

Mai mult, fostul premier susţine că restructurarea combinatului a fost unul din obiectivele programului PSAL, coordonat de Traian Băsescu, iar legile de privatizare au fost adoptate în timpul Alianţei DA.

La final, el invocă şi alte plângeri penale făcute de Boldea cu rea-voinţă şi pentru a folosi justiţia în scopuri de imagine şi politice. "Nu este prima dată când domnul deputat Mihail Boldea, profitând de calitatea sa de avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Galaţi, declanşează urmăriri penale sau acţiuni în cadrul instanţelor cu unic scop cel de a-i servi din punct de vedere politic. Interesul acestor acţiuni ale dânsului nu este buna înfăptuire a justiţiei ci utilizarea acesteia în scop personal", se mai arată în plângerea lui Năstase.

În replică, Mihail Boldea îi transmite lui Năstase că nu se lasă intimidat şi că îi pregăteşte şi alte surprize.