MENIU

Deputaţii au reluat, marţi, în plen, discutarea cererii procurorului general în cazul Năstase

Foto: NewsIn

Conducerea Camerei a decis, luni, prin votul majoritar al PSD, PNL şi UDMR, ca marţi, plenul să se pronunţe, prin vot secret cu bile, asupra admisibilităţii solicitării procurorului general de reluare a votului privind începerea urmăririi penale în cazul Adrian Năstase, pe dosarul Zambaccian 1.

Secretarul Camerei, Sever Voinescu, a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că s-a decis, în urma unor discuţii în contradictoriu de aproape 3 ore, ca plenul să se pronunţe, marţi, asupra propunerii de hotărâre formulate de social-democratul Bogdan Niculescu Duvăz, privind admisibilitatea solicitării lui Kovesi de reluare a votului pe dosarul Zambaccian 1.

În urma acestei proceduri, deputaţii urmau să se pronunţe şi asupra proiectului de hotărâre întocmit în şedinţa de la Biroul Permanent de săptămâna trecută, privind solicitarea propriu-zisă de începere a urmăririi penale a lui Năstase, a precizat Voinescu.

Biroul Permanent a decis, săptămâna trecută, în absenţa reprezentanţilor PSD, ca dezbaterile în plen pe marginea scrisorii Procurorului General prin care se solicită aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase să fie reluate miercurea viitoare.