MENIU

Depresia creşte riscul de boli cardiace mai mult decât factorii de natură genetică sau de mediu

Foto: sxc.hu

Depresia creşte riscul de boli de inimă mai mult decât factorii genetici sau de mediu, potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea de medicină Washington din Saint Louis.

Cercetătorii au evaluat cazurile a mai mult de 1.200 de gemeni de sex masculin care au fost în armata SUA în timpul războiului din Vietnam. Aceştia au fost consultaţi la începutul studiului, în 1992, pentru diferite probleme medicale, inclusiv depresie. Ulterior, investigând apariţia bolilor cardiace la participanţii la studiu, între anii 1993 şi 2005, cercetătorii au concluzionat că bărbaţii cu depresie au prezentat un risc de două ori mai mare pentru probleme cardiace.

"Pe baza cercetării noastre, putem spune că, lăsând la o parte alţi factori de risc, depresia rămâne un semn al bolilor cardiace", a declarat Jeffrey Scherre, autor al studiului.

Studiul cercetătorilor americani demonstrează că depresia contribuie la bolile de inimă. Deoarece au analizat gemeni, care au aceeaşi vârstă, acelaşi mediu de viaţă, şi, în cazul gemenilor identici, acelaşi ADN, cercetătorii au putut împărţi participanţii pe grupuri de risc.

Rezultatele au indicat faptul că, deşi gemenii sunt supuşi aceloraşi factori de mediu şi pot avea aceeaşi susceptibilitate genetică pentru depresie, numai cel care suferă de această afecţiune are risc crescut pentru boli cardiace.

Mai multe articole despre:
depresie boli de inimă