MENIU

Defecţiunea de la sistemul de telecomunicaţii al Aeroportul Otopeni a fost remediată

Foto: ccib.ro

Activitatea pe Aeroportul Otopeni a fost perturbată din cauza unei defecţiuni la sistemul electronic de telecomunicaţii.

Activitatea de check-in s-a făcut manual pe aeroport. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a declarat pentru REALITATEA.NET că "sistemul de telecomunicaţii a fost inutilizabil timp de o oră şi 40 de minute, dar că nicio cursă nu va avea întârzieri semnificative".

''E o defecţiune a sistemului de comunicaţii, care va duce la o procesare mai dificilă a pasagerilor. Se pare că au fost tăiate fibrele optice, care asigură transmisia semnalului pentru sistemul internaţional de telecomunicaţii aeronautice, cel mai probabil de pe teritoriul României'', a declarat Marin Anton, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

''Operatorul privat care se ocupă de fibrele optice încearcă să determine unde au fost întrerupte. Aeroportul este funcţional, însă check-in-ul s-a făcut mai greu'', a declarat şi purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache.