MENIU

Debut jenant pentru România la CM de hochei pe gheaţă

Foto: NewsIn

Reprezentativa de hochei pe gheaţă a României a debutat într-un mod penibil la Campionatul Mondial din Polonia, fiind învinsă cu scorul de 11-0 de naţionala Italiei, în grupa B a Divizei I.

Privată de aportul jucătorilor de la campioana HC Csikszereda, care au boicotat naţionala din cauza unui conflict între patronul Janos Kurko, fost preşedinte al federaţiei, şi actualul şef al FRHG, Tanczos Barna, România avea ca scop la CM, pe lângă menţinerea în Divizia I, grupa B, să nu se facă prea tare de râs.

Acest obiectiv a devenit o himeră încă de la primul meci. În prima repriză a jocului cu Italia, echipa pregătită de canadianul Tom Skinner a primit cinci goluri, în cea de-a doua "doar" patru, pentru ca în ultima rundă peninsularii să trimită doar de două ori pucul în poarta "tricolorilor".

Golurile au fost marcate de John Parco (2), Luca Ansoldi, Giorgio De Bettin, Stefano Margoni, Roland Ramoser (2), Stefan Zisser (2), Patrick Iannone şi Michael Souza.

Următorul meci al reprezentativei României este programat luni, de la ora 21.00, împotriva echipei ţării gazdă, Polonia. Celelalte adversare ale "tricolorilor" sunt Marea Britanie, Ucraina şi Olanda.