MENIU

Dealerii vând maşini noi sub costul de producţie

Rolls Royce Phantom
Bentley Continental GT Cabrio
Ferrai F 430

“Ofertele şi promoţiile din acest an au dus la o scădere a preţurilor chiar şi de 30%, ceea ce înseamnă vânzarea sub costul de producţie. Acest lucru a fost posibil datorită stocurilor acumulate anul trecut şi care au trebuit lichidate”, a declarat Radu Cristian, director de marketing Trust Motors, importator Peugeot.

Reducerile de preţuri la autoturisme ating maxime istorice pe final de an, ajungând până la aproximativ 15.500 de euro, dealerii şi importatorii încercând astfel să scape de stocuri, unul dintre factorii care generează cele mai mari costuri şi probleme de lichiditate.

În contextul în care piaţa auto se confruntă cu scăderi de peste 50%, supravieţuirea devine cuvântul de ordine în cazul importatorilor şi dealerilor activi local, care scot la vânzare modele ce ajung la preţuri sub costul de producţie.

“Ofertele şi promoţiile din acest an au dus la o scădere a preţurilor chiar şi de 30%, ceea ce înseamnă vânzarea sub costul de producţie. Acest lucru a fost posibil datorită stocurilor acumulate anul trecut şi care au trebuit lichidate”, a declarat Radu Cristian, director de marketing Trust Motors, importator Peogeot. Anumite modele Audi Q5 2.0 TDI şi Audi Q7 3.0 TDI sunt scoase la vânzare cu discounturi de 15.490 de euro, respectiv 15.194 de euro, acestea fiind identificate drept cele mai mari reduceri din piaţă, potrivit unei analize Business Standard. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
Business Standard maşini noi dealeri auto