MENIU

De Paşte, în Bucovina va fi adusă lumină sfântă de la Ierusalim

Foto: petre.colinut.com
Credincioşii din Bucovina vor putea lua lumină adusă direct de la Ierusalim, anul acesta

Se apropie Paştele cu paşi repezi şi Bucovina este deja în straie de sărbătoare. Toate pensiunile s-au pregătit de Înviere, iar anul acesta credincioşii vor putea lua lumină adusă direct de la Ierusalim.

De Paşte, în Bucovina nu există pensiune care să nu fi pregătit ceva special.

"Vor fi toate localităţile în straie de sărbătoare, port popular, un calendar al evenimentelor deosebit. Încep cu drumul ouălor încondeiate şi se pot vizita acasă meşteri populari", a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean.

N-au fost uitate nici preparatele tradiţionale. "Avem mâncare pregătită doar de miel, friptură de miel pregătită la ceaun şi specialităţi tradiţionale", a spus reprezentanta unei pensiuni.

"Pentru prima dată în România aducem lumina sfântă din Ierusalim. O delegaţie pleacă acolo şi va veni lumina sfântă, aici la Suceava. Poate o surpriză va fi slujba de Învierea dintr-o bisericuţă, o capelă de la salină cacilcă aflată la 40 de metri adâncime", a spus Flutur.

Preţurile nu sunt nici ele mari. "Preţul pentru o noapte la cazare este de un milion ceea ce nu este foarte mult", a adăugat reprezentanta unei pensiuni.

Mai multe articole despre:
Ierusalim Bucovina Paşte miel Înviere drob