MENIU

De luni au căzut capete în partide!

Foto: 1235.ro

Liderii organizaţiilor teritoriale care nu au obţinut scoruri bune la euroalegeri rămân fără funcţii. Primii pe listă sunt liberalii. În doar câteva ore, zece filiale PNL au fost decapitate. Analize se fac şi în PSD şi în PD-L. Conducerile celor două partide adună şi trag linie în şedinţele pe care le-au organizat.

La PNL s-au căutat şi s-au găsit vinovaţii.

În Timiş, conducerile a 36 de filiale au fost dizolvate. Şi Biroul Politic al PNL Olt a fost dizolvat. Pe lista neagră din Aviatorilor se află alte 10 organizaţii, care au strâns sub 10% la euroalegeri.

Urmează decapitări şi la Arad, Argeş, Bistriţa, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Neamţ şi Suceava. Sancţiunile primite de perdanţi au fost făcute publice după întrunirea Consiliul Naţional Executiv al PNL.

Nici la PSD nu e linişte. Organizaţia partidului din comuna suceveană Preuteşti a fost dizolvată pentru trădare electorală, deoarece în urne au apărut 200 de voturi în plus pentru Elena Băsescu. PSD Prahova are o soartă mai blândă şi nu va primi decât o singură sancţiune. Sunt vizate birourile locale cu un scor de sub 15% în data de 7 iunie. Şi la Constanţa sunt probleme pentru că liderii organizaţiei nu au mobilizat suficient electoratul.

În aceeaşi situaţie este şi Marian Vanghelie. La Bucureşti a avut un scor mai slab decât la alegerile din 2008, iar în cele două organizaţii pe care le coordonează ca interimar, Ilfov şi Giurgiu, PSD a pierdut în faţa PD-L.

Conducerea PSD şi liderii din teritoriu urmează să analizeze rezultatele într-un Comitet Executiv care se va desfăşura în Teleorman.

La PD-L, decapitările promise de şeful de campanie, Vasile Blaga, se amână. Dar zece organizaţii codaşe ale PD-L vor fi coordonate, pentru cel puţin un an, de şefi de la centru.

Conducerea democrat-liberală a stabilit că demiterile şefilor din teritoriu nu sunt oportune în contextul viitoarelor alegeri prezidenţiale. O analiză amănunţită a fost finalizată până la şedinţa de luni, în care s-a luat o decizie şi în privinţa convocării Colegiului Director.

Presa a scris însă că organizaţiile care i-au dat o mână de ajutor Elenei Băsescu se vor salva.

De altfel, liderii PD-L au stabilit că demiterile nu sunt oportune, în contextul viitoarelor prezidenţiale. O analiză detaliată a fost făcută, însă, şi la PD-L, în şedinţa de luni.