MENIU

De la începutul anului, aproape în fiecare săptămână, în România a avut loc un jaf armat

Foto: RTV

Anii trecuţi, jafurile armate erau pentru români doar subiectul unor filme de acţiune. De la începutul lui 2009 însă acest tip de infracţiune a devenit o realitate aproape săptămânală. Braşov, Constanţa sau Călăraşi - sunt câteva oraşe unde au avut loc astfel de lovituri.

Călăraşi, 14 septembrie, ora 13.00. Patru indivizi mascaţi şi înarmaţi cu pistoale şi săbii au atacat un magazin de bijuterii din centrul oraşului. Au furat peste opt kilograme de bijuterii, dar nu înainte ca administratorul magazinului să-l împuşte pe unul dintre tâlhari. I-a căzut doar pistolul din mână şi s-a făcut nevăzut.

Braşov, 2 septembrie, ora 16.45. Un bărbat înarmat l-a ameninţat pe paznicul unei sucursale BRD. A avut loc o confruntare, iar tâlharul a reuşit să scape.

Bucureşti, 23 august, ora 3.40 de minute. Cinci indivizi cu cagule pe faţă i-au atacat pe paznicul şi fochistul spitalului Dorin Hociotă. Au demontat apoi bancomatul şi au fugit. Poliţiştii bucureşteni au descoperit bancomatul abandonat într-o pădure din Giurgiu şi ziua următoare i-au prins pe tâlhari.

Constanţa, 19 august, ora 10.00. Doi indivizi înarmaţi şi mascaţi au ameninţat-o cu un pistol şi o sabie pe vânzătoarea unei case de schimb din apropierea gării. Au furat 40.000 de lei şi au fugit. Poliţiştii constănţeni nu i-au găsit nici până acum.

Târgovişte, 4 august. Angajatul unei case de schimb valutar a fost ameninţat cu pistolul de un individ mascat. Acesta a fugit cu 40.000 de lei.

Braşov. 17 iulie. La prânz, un bărbat înarmat a tras spre angajata unei bănci. Hoţul a fost surprins de paznic şi a fugit fără nici un ban.
Mai multe articole despre:
poliţişti pistoale jaf bijuterii mascaţi înarmaţi