De ce ar trebui să îţi concediezi o parte din clienţi
Cine ar spune adio unui potenţial client? Cel mai adesea antreprenorii simt că trebuie să profite de fiecare oportunitate care le iese în cale şi să colecţioneze cât mai mulţi cumpărători. Însă şi clienţii trebuie să ştii să ţi-i alegi aşa că, înainte să semnezi,învaţă să-ţi evaluezi juridic partenerii de afaceri pentru a nu-ţi pune în pericol compania.
Nicio companie nu se poarte considera complet imună faţă de sindromul plăţilor întârziate. Însă când veniturile scad, iar rezervele financiare au fost deja atacate pentru a depăşi perioada de turbulenţă economică, multe companii mici realizează că nu mai dispun de o pernă financiară care să-i ajute să supravieţuiască atunci când clienţii dispar fără să plătească.
Şi asta din cauza unui adevăr la care destul de puţină lume se gândeşte: procesul de vânzare se încheie odată cu încasarea banilor. Acum mai mult ca oricând, semnarea unui nou contract ce marchează noi relaţii de afaceri sau prelungeşte relaţia cu clienţii actuali este o victorie, un prilej de bucurie pentru întreaga firmă.
Însă din ce in ce mai mult ne întrebăm: oare vor fi respectaţi termenii de plată? Când ne vom încasa banii? Iar aceste întrebări sunt cu atât mai neliniştitoare cu cât ştii că de banii încasaţi depinde plata furnizorilor şi a angajaţilor tăi. Într-un cuvânt, viitorul companiei pe care ai construit-o.
Află cum să faci faţă incidentelor de neplată pe Antreprenor.NET.