MENIU

De astăzi, toamna revine în forţă - VEZI PROGNOZA METEO

Foto: http://www.wildliferanger.co.uk/users/www.wildliferanger.co.uk/upload/Late%20Autumn%20001%20129.JPG

Vine o nouă masă de aer rece dinspre nordul continentului, acoperind până sâmbătă întreaga ţară. Doar în Lunca Dunării şi în sudestul extrem maximele mai trec doar puţin peste 20 de grade. Va fi de-a dreptul frig în Moldova, unde maximele se vor opri şi la numai 13-14 grade. Dar dacă vineri şi sâmbătă pare că toamna s-a impus cu frig şi ploi, duminică revin, în special la câmpie, temperaturile ce ating din nou şi chiar trec de 25 de grade.

Astăzi plouă în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei. Frontul atmosferic venit peste noapte va lăsa însă în urmă soarele peste Maramureş, Crişana şi nordul Transilveniei. Tot zi însorită va fi şi în Muntenia şi Dobrogea, ca şi în extremitatea sudică a Moldovei. Temperatura va atinge aici chiar şi 29, dacă nu 30 de grade la amiază. Dar în nord se răceşte, mercurul oprindu-se şi al 20 de grade în Baia Mare şi Iaşi, în timp ce la Suceava vor fi doar 16 grade Celsius.

Bucureştenii însă scot sandalele din nou la plimbare. Soare întreaga zi şi 29 de grade Celsius la amiază.

Ziua de sâmbătă aduce o răcire drastică la nivelul întregii ţări. Va ploua pe arii extinse în afara arcului carpatic, dar şi în Banat şi sudul Transilvaniei, dar chiar şi în regiunile însorite, maximele scad dramatic. Nu vor mai fi temperaturi peste 22 de grade, iar în Moldova se vor atinge şi 13-14 grade la amiază.

Bucureştenii vor simţi şi ei din plin schimbarea vremii. De la cele 29 de grade vineri, sâmbătă se anunţă ploi şi doar 18 grade Celsius.

Intră pe vremea.realitatea.net pentru a vedea, în timp real, temperatura din oraşul tău

Mai multe articole despre:
ploi precipitaţii octombrie toamnă aer cald