MENIU

Danny Boyle: Slumdog Millionaire nu reprezintă renaşterea cinematografiei britanice

Foto: oscar.com

Regizorul britanic Danny Boyle, câştigător al premiului Oscar pentru "Slumdog Millionaire", este de părere, într-un interviu acordat cotidianului The Times, că succesul acestui film nu trebuie considerat ca semn al renaşterii cinematografiei britanice.

"Trebuie să fim prudenţi atunci când afirmăm că acest film marchează renaşterea industriei cinematografice britanice. Este vorba de un singur film. Tuturor regizorilor britanici le recomand să persevereze, să facă tot ceea ce pot în această perioadă, când tot mai mulţi sunt tentaţi să renunţe", a spus Boyle.

Regizorul a mai subliniat că anumite case de producţie, precum Film4, care a produs filmul său, dar şi BBC Film, sunt de mare ajutor pentru producerea peliculelor britanice în acestă perioadă şi că ar fi tragic dacă finanţările acestora ar fi reduse.

Părerea regizorului britanic este împărtăşită şi de cotidianul The Independent, potrivit căruia cinematografia britanică a cunoscut o revenire spectaculoasă în ultimii ani, dar că încă mai este nevoie de o gestiune solidă a investiţiilor pe termen lung. "Succesul lui
Mai multe articole despre:
Oscar Slumdog Millionaire Dev Patel Freida Pinto