MENIU

Daniel Dumitrescu, vicecampion olimpic la box, la Seul, a fost arestat în Italia, pentru furt

Foto: blitzquotidiano.it

Medaliatul cu argint din 1988, la categoria 57 kg, se dădea drept poliţist, le cerea turiştilor să se legitimeze şi le lua portofelele.

Fostul vicecampion olimpic la box la JO de la Seul, Daniel Dumitrescu (în dreapta imaginii, pe podiumul de premiere la Olimpiada din 1988), a fost arestat în Piaţa San Pietro, din Roma, fiind acuzat de furt deosebit de grav, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de NewsIn. Daniel Dumitrescu şi încă un român, în vârstă de 23 de ani, au fost prinşi în timp ce furau de la turişti.

Cei doi aveau o tehnică aparte: tânărul român oprea turişti pentru a le cere informaţii, moment în care fostul pugilist apărea şi arăta o legitimaţie de poliţist cu fotografia sa şi cerea celui oprit să se legitimeze, luându-i apoi portofelul.

Cei doi au fost prinşi după ce mai multe victime au depus plângeri la poliţie şi o anchetă a fost începută. Daniel Dumitrescu şi complicele său au fost prinşi în flagrant în timp ce luau portofelul unui turist german de 46 de ani.

Daniel Dumitrescu are 41 de ani şi a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, când a fost învins în finala categoriei de 57 de kilograme de italianul Giovanni Parisi, care în urmă cu şase luni a murit, în urma unui accident de maşină.

Mai multe articole despre:
box