MENIU

Daniel Buda, PD-L: Geoană trebuie să demisioneze de urgenţă şi din funcţia de preşedinte al Senatului

FOTO: wikipedia.org

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Daniel Buda, a declarat, pentru NewsIn, că Mircea Geoană a uitat \"din greşeală\" să-şi anunţe şi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului în comunicatul în care informează opinia publică asupra retragerii sale din CSAT.

"Nu ştiu dacă şi-a concediat consilierii pe probleme juridice, dar îl informez că, prin această decizie, domnul Geoană trebuie să demisioneze de urgenţă şi din funcţia de preşedinte al Senatului deoarece această funcţie de vicepreşedinte al CSAT nu i-a fost dată lui Mircea Geoană, ci preşedintelui Senatului", a precizat Daniel Buda, referindu-se la anunţul preşedintelui social-democrat Mircea Geoană, care a decis să se retragă din CSAT.

Buda a arătat că nu se poate disocia funcţia de preşedinte al Senatului de cea de membru al CSAT, astfel că Mircea Geoană ar putea fi considerat demisionat de drept şi din funcţia de preşedinte al Senatului, odată cu retragerea din CSAT.

Referindu-se la faptul că Geoană a ales ziua alegerilor europarlamentare pentru a face anunţul, Buda a spus că preşedintele PSD "este un speculant al momentului". "A încercat să speculeze electoral acest moment politic făcând anunţul astăzi", a comentat Buda.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat, printr-un comunicat de presă, că se retrage din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării începând de duminică, pentru că nu acceptă ca Armata să fie folosită de preşedintele Băsescu în scopuri electorale.
Mai multe articole despre:
retragere CSAT Senat demisie Mircea Geoană