MENIU

Dâncu: Oprea a fost sacrificat, în PSD e o obsesie în legătură cu Băsescu

FOTO: NewsIn

Fostul vicepreşedinte PSD, Vasile Dâncu, a declarat vineri că a fost surprins de demisia lui Gabriel Oprea din partid, apreciind că acesta a condus organizaţia de Ilfov în mod exemplar, şi că gestul lui ar fi menit să protejeze filiala de eventuale presiuni.

Vasile Dâncu a susţinut că, în cazul în care Oprea nu şi-ar fi prezentat demisia, nu ar fi fost posibil să fie exclus din partid, o asemenea decizie putând fi luată numai de organizaţia de Ilfov a PSD.

"Gestul său e surprinzător. Nu cred că, dacă n-ar fi demisionat, ar fi fost exclus din partid. Au mai existat încălcări ale statutului PSD de către alţii şi nu s-a întâmplat nimic. Consiliul de Integritate putea propune excluderea sa, însă numai organizaţia de Ilfov era în măsură să decidă acest lucru. Gabriel Oprea e unul dintre cei mai disciplinaţi şi mai serioşi membri PSD, a fost un membru model al partidului. Cred că a fost sacrificat, şi prin acest sacrificiu s-a transmis un mesaj, inclusiv către Traian Băsescu", a declarat Vasile Dâncu.

Dâncu a apreciat că în PSD există o preocupare prea mare pentru Traian Băsescu. "Dacă va exista mereu un război cu preşedintele, nu ştiu cum vor reuşi să lucreze miniştrii PSD. Această obsesie pentru Băsescu din PSD nu e un lucru bun", a spus Dâncu.

 

Mai multe articole despre:
PSD Vasile Dâncu Ilfov Gabriel Oprea