MENIU

Dănănae ratează restul campaniei de calificare la CM 2010

Foto: 3210.ro

Accidentat în meciul cu Ungaria, fundaşul dreapta va lipsi cel puţin două luni, după cele mai optimiste scenarii.

Cea mai mare pierdere a naţionalei României după amicalul cu Ungaria, de la Budapesta, a fost accidentarea fundaşului dreapta Ovidiu Dănănae. La un duel aprig cu Balasz Dzsudzsak, în minutul 36, jucătorul nostru a călcat strâmb şi s-a prăbuşit pe gazon, nereuşind să mai continue jocul.

Joi, el a primit şi verdictul oficial din partea medicilor, iar acesta este destul de îngrijorător: nu va putea juca fotbal cel puţin două luni de acum încolo. Claudiu Stamatescu, medicul Ştiinţei, a spus după investigaţiile preliminare: "Din primele analize, nu pare a fi vorba de o ruptură a ligamentelor. Oricum, în cel mai fericit caz, ar fi vorba de minim două luni de pauză".

Dacă se adevereşte scenariul optimist al lui Stamatescu, fotbalistul ar putea reveni pe gazon în etapa a 10-a, în meciul Asta - Univ. Craiova, dar va rata toate cele patru meciuri pe care naţionala le mai are disputat în preliminariile CM 2010: în Franţa - 5 septembrie, cu Austria - 9 septembrie, în Serbia - 10 octombrie şi cu Insulele Feroe - 14 octombrie.