MENIU

Dan Petrescu şi-a trimis C.V.-ul la Federaţia Scoţiană!

<descriere>

E clar, Dan Petrescu vrea să plece din România. Antrenorul campioanei pare dispus să se despartă de Unirea şi să antreneze naţionala Scoţiei. Ultimele declaraţii ale lui Dan Petrescu sunt confirmate de informaţiile din presa engleză.

Recent, Dan Petrescu a confirmat că este intersat de postul de selecţioner al Scoţiei, naţională care a rămas fără antrenor după ce George Burley a fost demis luna trecută, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

\"Bursucul\" declarase însă că nu a fost contactat de vreun oficial al federaţiei scoţiene, dar, vineri, presa engleză a dezvăluit că antrenorul român a făcut el însuşi un pas în această direcţie. Şi-a trimis C.V-ul la federaţia scoţiană!

BBC scrie că antrenorul român e printre cei 20 de tehnicieni al căror C.V.-uri au fost trimise personal sau prin intermediul impresarilor la federaţia scoţiană.

\"Am discutat pe mai multe teme în comitetul de conducere, în următoarele săptămîni vom şti exact ce ne dorim de la viitorul antrenor. Intenţia Federaţiei e să numească un manager până pe 7 februatie, când ne vom afla adversarii din viitoarele preliminarii\", a spus Gordon Smith, directorul executiv al Federaţiei Scoţiene, citat de BBC:

Dan Petrescu i-a impresionat pe scoţieni după ce a câştigat titlul cu micuţa Unirea în România, dar mai ales cu prestaţiile ialomiţenilor în Liga Campionilor şi succesul la scor de pe \"Ibrox\", 4-1 cu Rangers. 

Antrenorul român nu este însă printre favoriţii la preluarea băncii tehnice a Scoţiei. Cele mai mari şanse în opinia specialiştilor din fotbalul scoţian le are managerul lui Dundee United, Craig Levein. Printre cei interesaţi de post se află un alt antrenor cu origini române, Csaba Laszlo, tehnicianul echipei scoţiene Hearts.

La finalul meciului cu Gloria Bistriţa, din ultima etapă, Dan Petrescu a anunţat că sunt şanse mari să părăsească banca tehnică a Unirii, în pauza competiţională, pentru a antrena în străinătate.