MENIU

Dan Petrescu: Meciul cu Rangers e cel mai important din cariera mea de antrenor!

Foto: NewsIn

Pe tehnicianul Unirii Urziceni îl intimidează gândul că echipa sa ar putea trece spre optimile Ligii Campionilor şi îi e teamă de mentalitatea jucătorilor pe care îi antrenează.

Tehnicianul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat marţi că meciul cu Glasgow Rangers reprezintă cel mai dificil test al carierei sale de antrenor, deoarece echipa sa se află în faţa unei performanţe în premieră pentru fotbalul românesc, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

"Nu vreau să mă gândesc la calificarea din grupă, de aceea ne propunem să îndeplinim primul obiectiv, accederea în Liga Europa. Dacă va fi mai mult, cu atât mai bine. Totuşi îmi place să fiu realist, pentru că nu ştiu când o echipă din România a câştigat două meciuri consecutive în această competiţie. Îmi este teamă de mentalitatea jucătorilor care evoluează în România, nu ne neapărat doar de a celor români. Meciul cu Rangers e cel mai important din cariera mea din cariera de antrenor", a spus Petrescu, care a mai adăugat că în acestă partidă nu se va baza pe Fernandes, Mehmedovic şi Rusescu, toţi accidentaţi.

Tehnicianul campioanei susţine că adversarul va veni să atace în Ghencea, deoarece vrea neapărat să-şi ia revanşa după înfrângerea umilitoare din tur: "Suntem convinşi că va fi un alt meci decât cel din tur. Nu ne vor mai lua de sus, aşa cum au făcut în primul meci. Sunt răniţi în orgoliu, vin să-şi ia revanşa şi vor să o facă chiar la scor. Vor juca totul pe atac, va fi un meci deschis oricărui rezultat. Oricum, o calificare mai departe în Liga Campionilor va fi o minune".

La rândul său, mijlocaşul Dacian Varga este de părere că Rangers îşi joacă ultima şansă în partida de la Bucureşti: "Meciul cu Rangers va fi mult mai dificil decât cel din tur. Va fi o dispută foarte grea, pe viaţă şi pe moarte. Sunt convins că adversarul îşi va da sufletul pe teren, pentru că e ultima lor şansă se se califice mai departe. În ultima vreme nu prea am făcut ce a zis Dan Petrescu. Trebuie să dăm tot şi să ieşim cu fruntea sus de pe teren", a spus internaţionalul, care face apel către fani să vină la stadion şi să încurajeze echipa ialomiţeană: "E normal că un stadion plin ne dă altă putere şi cred că oamenii vor veni la meci, pentru că nu i-am dezamăgit nici cu Stuttgart".