MENIU

Dan Petrescu: \"E o decizie personală, nu vreau să o comentez! N-aş fi plecat la o altă echipă din România\"

Dan Petrescu
Dan Petrescu a plecat de la Unirea

Fostul antrenor al Unirii Urziceni a susţinut luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre despărţirea de gruparea ialomiţeană. Petrescu nu a explicat clar motivele demisiei de la Unirea şi nici nu a confirmat varianta Rusia. În plus, \"Bursucul\" le-a mulţumit tuturor colaboratorilor de la Urziceni şi a afirmat că nu ar fi semnat cu nicio altă echipă din România.

Dan Petrescu: \"Voi fi fan Unirea oriunde voi antrena!\"

\"Din păcate a venit şi acest moment. În viaţă trebuie să iei decizii, în antrenorat la fel, în orice muncă. Vă spun că nu e uşor, am luat mai multe decizii corecte până acum în viaţă. Nu regret nimic. E clar că am avut trei ani şi jumătate extraordinari la Unirea, unde am realizat lucruri pe care nu mi le imaginam...câştigarea unui campionat, grupele Ligii Campionilor, finala Cupei...Am şi regretul că nu am câştigat Cupa, dar cine ştie, cândva...Într-o zi poate mă voi întoarce, în acest moment am considerat, din motive personale, că e mai bine să plec. În România nicio despărţire nu e fără acuze, scandaluri, şi eu cred că acum trebuie să avem o despărţire normală, fără toate acestea. Am plecat fără nicio ceartă de aici. Nu s-a întâmplat nimic. A fost o decizie personală. Nu a fost nicio problemă între mine şi Unirea. Le mulţumesc tuturor, de la patron, la femeia de servici, la toţi cu care am lucrat. A fost şi greu, dar aceste momente nu au apărut în presă. Am avut şi şansa de a lucra în linişte la această echipă, nu prea au ieşit lucruri din vestiar şi toate acestea m-au ajutat să fac un grup fantastic. Cel mai important lucru într-un club sunt jucătorii, nu antrenorul. Ei au rămas, nu ştiu dacă vor să plece, dacă jucătorii rămân Unirea se va bate la un nou trofeu. Sper ca la vară să primesc eu o medalie, dacă echipa va câştiga campionatul. Le mulţumesc şi jucătorilor, nu am ce să le reproşez. Unirea va rămâne toată viaţa în inima mea. Nu aş fi dat Unirea pe o altă echipă din România. Voi fi fan Unirea, indiferent unde voi antrena. Le doresc tot binele din lume\", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

\"Bursucul\" nu a confirmat oficial varianta Krasnodar

\"Sunt mai multe cluburi interesate, trebuie să iau decizia cea mai bună pentru mine. Se vor face speculaţii. Aşa s-a spus şi când am venit la Unirea. \'Ce, eşti nebun..Te duci la o echipă fără palmares, fără jucători, fără valoare?\', mi-au spus unii. Acum, la decizia pe care o iau, doar timpul îmi va arăta dacă e bună. Pentru familia mea şi mine. Nu mă interesează niciun club din România\", a mai spus Dan Petrescu.

Fostul internaţional român a preluat conducerea tehnică a Unirii Urziceni în septembrie 2006. El a câştigat cu Unirea campionatul României, la finalul sezonului 2008/2009, iar în această toamnă echipa ialomiţeană a avut un parcurs foarte bun în Liga Campionilor, unde a ocupat locul trei în grupa G, după FC Sevilla şi VfB Stuttgart, şi s-a calificat în 16-imile Europa League.

Dan Petrescu şi-a dat demisia sâmbătă de la cârma campioanei României, iar presa rusă scrie că s-ar fi înţeles cu o grupare din liga secundă, Kuban Krasnodar.  În conferinţa de presă, Petrescu nici nu a confirmat nici nu a infirmat varianta Rusia.