MENIU

Dan Petrescu: Ce am realizat ca jucător este mult prea mic faţă de ce am reuşit cu Unirea

Foto: NewsIn

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a dat frâu liber bucuriei după meciul cu Steaua, scor 1-1, în urma căruia ialomiţenii au devenit pentru prima oară în istorie campioni ai României. După ce până acum a fost nevoit să se bucure cu măsură, fostul internaţional român a intrat, miercuri, în hora bucuriei alături de jucătorii săi şi a fost stropit din belşug cu şampanie în momentul înmânării trofeului.

"Ultimele 10 zile au fost cele mai lungi din viaţa mea. Acest trofeu este cel mai important din viaţa mea. Ce am realizat ca fotbalist este mult prea mic, nu se compară cu ce am realizat atăzi cu Unirea Urziceni. Când a dat Bogdan Stancu gol am zis că nu se poate să fie ăsta destinul ca jucători la a căror afirmare am contribuit şi eu, mă refer la Stancu şi Mara, să fie cei care ne iau nouă titlul", a spus Dan Petrescu, la GSP TV.

Tehnicianul noii campioane a României consideră că Unirea a făcut cu Steaua "cel mai slab joc din tot returul", dar a admis că acest lucru s-a întâmplat din cauza emoţiilor foarte mari şi a tensiunii. "Am fost foarte tensionaţi, nu am fost noi, nu am fost aceeaşi echipă, jucătorii au avut emoţii mari, nu ştiau ce se întâmplă cu ei. La pauză le-am spus că un titlu nu se câştigă neapărat jucând bine tot timpul, ci jucând şi pragmatic atunci când trebuie. Nu meritam mai mult de un egal şi cred că ne-a trecut glonţul pe la ureche. Diseară, mâine, vom petrece mult mai bine şi mai relaxaţi", a spus Petrescu.

"Mi-ar fi fost milă să las Steaua în afara Europei", a mai spus Dan Petrescu, care a dorit să evidenţieze şi colaborarea foarte bună avută cu managerul general Mihai Stoica, pe care o consideră unul dintre elementele cele mai importante care au stat la baza performanţei Unirii Urziceni.

"Eu nu am mai câştigat de mult un campionat, nu prea mai ştiu cum e. Am luat o cupă a Angliei cu Chelsea, o cupa Cupelor. Un campionat nu e uşor să-l câştigi. Sper să fim un exemplu de urmat în România şi să se înţeleagă că jucătorii şi antrenorii trebuie să vorbească, pe teren, nu patronii", a adăugat Dan Petrescu.

Tehnicianul a dedicat câştigarea titlului soţiei şi fiicelor sale, Jennifer, din actualul mariaj, şi Beatrice şi Rebecca, din căsnicia anterioară, dar şi mamei sale. "Nu au fost astăzi aici alături de mine pentru că sunt superstiţios. Nu am vrut să fie nimeni azi aici, pentru că eu când pierd nu sunt un om aşa bun şi nu e bine să stai lângă mine",a conchis Dan Petrescu.

Unirea Urziceni a câştigat primul titlu de campioană a României în istoria sa de 55 de ani, după ce a remizat, miercuri, scor 1-1, pe teren propriu, cu Steaua, în etapa a 34-a, ultima a Ligii I.
Mai multe articole despre:
Liga I Dan Petrescu Unirea Urziceni