MENIU

Dan Petrescu: Aş fi preferat ca VfB Stuttgart să nu fi schimbat antrenorul

Dan Petrescu poate deveni primul antrenor care duce o echipă din Liga I în optimile LC

Tehnicianul Unirii Urziceni se teme că Marica şi coechipierii săi vor reacţiona pozitiv la schimbarea de antrenor, dar avertizează că echipa sa nu este la Stuttgart la plimbare.

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ar fi preferat ca la VfB Stuttgart să nu se fi produs schimbarea de antrenor chiar înaintea jocului cu Unirea Urziceni, din Liga Campionilor.

Fostul jucător de la Chelsea crede că VfB Stuttgart este favorită în partida de astăzi, care va decide a doua echipă din grupa G care se califică în optimile Ligii Campionilor, după FC Sevilla.

\"VfB joacă acasă, are o mai mare experienţă internaţională şi în plus trebuie să facă şi ceva bun, după cum au mers lucrurile în ultimele săptămâni. Mie mi-ar fi convenit mai mult ca VfB să fi avut o situaţie mai bună în clasament şi să nu fi schimbat antrenorul. Pentru că adesea jucătorii reacţionează pozitiv la schimările de antrenor. VfB este o echipă periculoasă, are un joc agresiv şi ofensiv, aşa că va trebui să rămânem concentraţi pe toată durata partidei. Nu am venit aici doar ca să ne plimbăm\", a spus Dan Petrescu, citat de site-ul oficial al grupării germane.

Fundaşul Bruno Fernandes crede că şansele de calificare sunt egale şi a apreciat că pentru VfB Stuttgart presiunea este mai mare decât pentru Unirea Urziceni, o echipă pentru care rezultatele de până acum şi calificarea în 16-imile Ligii Europa reprezintă oricum o mare performanţă. \"Cine s-ar fi gândit că înaintea ultimei etape vom avea şanse de calificare în optimile Ligii Campionilor? Este ceva extraordinar pentru noi\", a punctat Bruno Fernandes.

Partida VfB Stuttgart - Unirea Urziceni se va disputa astăzi, de la ora 21.45, în ultima etapă a grupei G din Liga Campionilor. Ialomiţenii au nevoie de cel puţin un punct pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor.