MENIU

Dan Petrescu afirmă că pentru Unirea Urziceni urmează "şapte finale"

Foto: NewsIn

Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, sâmbătă, că victoria contra celor de la Poli Iaşi a venit în urma unui plan tactic bine stabilit ce a fost respectat întocmai de jucătorii săi.

"De când a venit Bergodi la Iaşi, echipa a obţinut rezultate foarte bune pe teren propriu. Ştiam că va fi greu la început şi de aceea am încercat să marcăm cât mai repede. Sincer, nu mă aşteptam să dăm două goluri şi nu cred că va mai fi vreo echipă care să câştige atât de clar în Copou. Pentru noi mai urmează şapte finale", a spus Dan Petrescu.

Referitor la posibilitatea de a fi numit selecţionerul României, tehnicianul a comentat: "Eu am făcut ceva pentru echipa naţională, mi-am dat viaţa pentru ea, am fost la turnee finale şi nu cred că merit să fiu ultimul pe listă. Acum nu mă gândesc la echipa naţională, pentru că mai am şapte meciuri foarte importante şi, dacă ar fi să mă gândesc la naţională, le-aş pierde pe toate".

Managerul general al formaţiei din Urziceni, Mihai Stoica, a dat dovadă de modestie, chiar dacă echipa sa se află pe locul 2 în campionat, la două puncte distanţă de Dinamo: "Nu a fost un meci prea uşor, s-a marcat la primele ocazii, iar apoi am făcut un meci foarte bun, aproape perfect. Au fost partide în care am ratat nenumărate ocazii şi am pierdut puncte importante, dar acum ne-a ieşit totul. Obiectivul nostru este foarte clar, clasarea în primele 5, iar orice meci câştigat ne apropie de obiectiv".

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Cristiano Bergodi, a pus înfrângerea contra Unirii Urziceni pe seama pregătirii tactice deficitare. "Îmi asum întreaga vină pentru înfrângere. Eu am greşit, nu am ce să le reproşez jucătorilor. Am pierdut identitatea jocului nostru de până acum, pentru că am gândit diferit faţă de alte jocuri. Am încercat să jucăm cu trei fotbalişti ofensivi, cu un fundaş central în stânga defensivei şi am crezut că putem face mai mult, dar s-a dovedit că am gândit greşit", a spus Bergodi, care crede că şi ritmul de disputare a jocurilor este una dintre cauzele evoluţiei de sâmbătă a echipei sale.

Unirea Urziceni a învins sâmbătă formaţia Politehnica Iaşi, scor 2-0, şi se menţine pe locul doi în clasament, la două puncte de liderul Dinamo.