MENIU

Dan Nica este al treilea ministru al Internelor în Cabinetul Boc

Foto: NewsIn

Dan Nica trece astăzi din nou prin emoţiile votului în plenul parlamentului. După ce a fost validat împreună cu întregul executiv pentru portofoliul de vicepremier, acum Nica primeşte din nou un vot împreună cu ceilalţi colegi din Guvern. De data aceasta pentru portofoliul de ministru al Internelor.

Nica şi-a dorit să fie ministru al Transporturilor, dar a ajuns vicepremier în Cabinetul Boc. Iar astăzi este numit ministru al Internelor şi Administraţiei. De altfel, Nica a mai ocupat acest post, ca interimar, timp de o săptămână, după ce Gabriel Oprea şi-a dat demisia din funcţie.

Dan Nica a fost timp de patru ani ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în Cabinetul condus de Adrian Năstase. Este vicepreşedinte al PSD şi lider al organizaţiei Galaţi. La ultimele alegeri parlamentare a câştigat al patrulea mandat de deputat. A absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi şi este doctor în ştiinţele comunicării.

Despre averea lui nu se poate spune că este nici mică, nici mare. Potrivit declaraţiei pe proprie răspundere, Nica deţine un apartament în Galaţi, un autoturism Audi A4 din 2002, bijuterii, tablouri, colecţii de timbre, 3 ceasuri şi icoane în valoare de 139.000 de lei, conturi şi depozite în lei, euro şi dolari. De asemenea, este acţionar la o societate comercială. În anul 2007, Dan Nica a avut un venit de 50.097 lei din salariul de deputat.
Cel puţin până acum niciun ministru al Cabinetului Boc nu a rezistat la Interne mai mult de două săptămâni. Primul numit a fost social-demcoratul Grabriel Oprea, obligat să-şi dea demisia din cauza unui scandal izbucnit după ce l-a numit pe Virgil Ardelean şef al Direcţiei Generale de Informaţii. A urmat Liviu Dragnea care s-a lăsat cu greu convins să renunţe la şefia Consiliului Judeţean Teleorman. Dragnea şi-a dat şi el demisia motivând că ministerul nu a primit suficiente fonduri pentru 2009.