MENIU

Damian Drăghici este printre artiştii români cunoscuţi în străinătate

Foto: RTV

A cântat pe cele mai importante scene ale lumii, alături de James Brown, Joe Cocker, Shaggy şi Gipsy Kings. A câştigat un Premiu Grammy şi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români peste hotare. Vorbim despre Damian Drăghici. A fugit din România şi a trecut prin multe până să ajungă unde este astăzi. Urmăriţi povestea fascinantă a unui om care a riscat totul, pentru un câştig pe măsură.

Cei rămaşi acasă au ştiut tot timpul că Damian va ajunge cineva. Chiar dacă ţambalul nu i-a plăcut. Nici după acordeon nu s-a dat în vânt. Le-a încercat pe toate, căci nu putea rămâne el oaia neagră, într-o familie de lăutari. Şi dacă pianul l-a hrănit în primii ani, apoi naiul i-a asigurat admiterea la una dintre cele mai prestigioase şcoli de muzică din lume: Berklee University. Damian a terminat facultatea de 4 ani într-unul singur şi nu oricum, ci...Magna cum Laude.

A urmat marele concert din 2001. Contractul cu PBS, televiziunea publică americană, i-a oferit şansa de a se întoarce în România, pentru un concert cu un buget uluitor: 2 milioane de dolari.

Dupa ce a cutreierat lumea de-a lungul şi de-a latul, în România, de care fugise mâncând pământul, şi-a găsit liniştea şi ....casa.
Mai multe articole despre:
şcoală Damian Drăghici muzică concert artişti