MENIU

Daimler AG mută la Cugir două linii de producţie, de la Berlin şi Stuttgart

Foto: Realitatea TV

La vreme de criză, în Cugir rata şomajului scade văzând cu ochii. Uzina mecanică şi fabrica de armament din oraş au anunţat încă de acum două săptămâni că fac angajări. Încă o veste bună vine de la fabrica Star Transmision, partener al producătorului german de autoturisme Daimler. În următoarea perioadă, la Cugir vor fi aduse două noi linii de producţie care vor genera circa 150 de locuri de muncă.

Daimler va reloca la Cugir o linie de producţie a roţilor dinţate, care acum funcţionează la Berlin, şi încă una de asamblare a cutiilor de viteze, de la Stuttgart.

Fabrica din Cugir care lucrează pentru Daimler are 450 de angajaţi, însă 70 dintre aceştia riscau să fie trimişi în şomaj din cauza scăderii comenzilor. Cele două noi linii de producţie vor schimba situaţia. 

În această perioadă, la Cugir se fac şi alte angajări. Uzina Mecanică şi Fabrica de armament au nevoie, în total, de circa 150 de muncitori.

La sfârşitul lunii mai, rata şomajului în Alba era de 9,2%, cifră care situa judeţul pe locul trei în ţară, după Vaslui şi Mehedinţi.